78210

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


(e-mailem) --- 4. 2. 2013
Re: Teplota mezistÄ?n

Obvykle nad tím nepřemýšlím. mezistěny natavuji krátce před použitím, To pak
již není potřeba se tím vůbec zabývat. Tady platí rčení práce kvapná málo
platná, Příliš uspěchaná práce i ta sebe opatrnější, znamená velké zatížení
mezistěn samých střídání teplot, různá tepelná roztažnost vosku a drátků má
za následek jejich uvolnění které není ani okem vidět. Následkem čehož se
pak ve včelstvu utrhnou a je z toho to proklínané vlnobití. To kdo je
vyrobil a jakou technologií, na to má pramalý vliv. Na úspěchu práce s nimi
se 99% podílíme sami. Nechce to nic jiného než nad prací myslet a vždy v
prvé řadě přemýšlet nad tím co jsem asi udělal blbě. Svádět to na jiné
rozhodně nevede k nápravě stavu.
Př: jestli mezistěny natavím v obýváku tak tam musí zůstat až do jejich
upotřebení. Jejich odnešení do kůlny, musí nutně skončit, po vložení až po 3
měsících do úlu, špatně. Čím více  mezistěn na kilogram tím je to pak horší.


Pepan


---------- Původní zpráva ----------
Od: Pavel <e-mail/=/nezadan>
Datum: 4. 2. 2013
Předmět: Teplota mezistěn

"Pojďme raději obrátit list... Na jakou teplotu nahříváte mezistěny před
zatavováním, příp. jak to děláte? Máte tepelnou komoru nebo nahříváte
sluncem, příp. jinak? Nebo není nutné nahřívání u některých výrobců? Prosím
i o odpověď pana Říhy. Díky!"

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 60373


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu